dinsdag 24 juli 2012

22 juli, derde dag. Een dag langs de Rur

Vandaag van Roermond naar Zülpich gereden in 6 uur 108 km, het ging vandaag niet voor de wind, maar het gaat wel voor de wind, zo hard schieten we op. Toch weer laat vertrokken vanuit Horn kwart over negen, maar heerlijk ontbeten en vast geslapen.

In Roermond hadden we gelijk weer kontakt. Alie vroeg om een stempeltje bij de baseliek St. Christoffel. De koster deed net de poort open en was zo vriendelijk om een stempeltje te geven. Hij vroeg wel of wij onderweg in de kerken die we aan deden voor de kerk een gebedje zouden doen.





Op een van de pleintjes kwamen we een leuk beeldje tegen.




De aardige man die net langs kwam kon er van alles over vertellen.
In heel Roermond staan er van zulke beeldjes, die beelden een toneelklucht uit van de Roermondse opera, met Roermonds dialect.
Behalve de duivel die was niet in het dialect, die sprak Hollands.
Ja, ja......






Niet helemaal scherp te snel genomen.

We schoten dus weer niet op, er was ook zoveel te zien in Roermond, waardoor we daar lekker genoten. De kerkgangers gingen naar de Munster.








Daarna genoten van het prachtige Limburgse landschap.










Nog even gestopt bij de Munster in Odilienberg




En toen langs de Roer.





Heel veel fietsers en wandelaars tegengekomen, de ene keer aan de linker kant van de oever en de andere keer aan de rechter kant. Een mooie weg voor als het mooi weer is, maar als het regent niet echt prettig. Het fietste zwaar door de zachte zanderige bodem, maar de uitzichten waren om van te smullen. Het tempo liep langzaam aan ook op en we reden weer soms 25 km per uur, licht wind tegen.


Het verschil met Nederland was direct te merken, hier op kilometers afstand helemaal geen dorp of bebouwing te zien, in Nederland ben je na een kwartier al weer in een plaatsje of bebouwing. Veel eetgelegenheden en winkeltjes, nu helemaal niets. Pas na 33 km kwamen we onze eerste stop tegen en dat alleen nog maar omdat we even het dorp in gegaan waren.

Wel weer genoten van de Bourgondische mogelijkheden, wafel met ijs, kersen en slagroom en een heerlijk kopje koffie. We konden er weer even tegen aan. Zoals deze Fokke? Voor net 11 euro, grapje.


Na wat zoeken de weg langs de Roer weer gevonden, toch nog even verkeerd gereden. De beschrijving is minimaal waardoor je ook goed moet blijven opletten of je de juiste afslagen neemt, dit keer sloegen we verkeerd af, maar gelukkig kwamen we mensen tegen die we al hadden ingehaald en de Roer ging opeens stroomafwaarts.



We zetten de pas, de trap er weer in, soms nog zoeken, wel of niet deze brug over, langs het smalle pad of toch maar de omweg. Veel vragen en altijd leuke reacties.


Dus soms van de route door het weiland, ook leuk, vooral omdat er nu volop in het land gewerkt wordt, ook op zondag.




Af en toe een korte pauze op een leuk punt.









Maar soms toch weer verkeerd gereden, niet te lang wachten met vragen, want iedereen is vriendelijk om te helpen, een aardige dame reed zelfs met ons mee, wat later nog eens gebeurde, zodat je ook zonder boekje best je weg kan vinden.
Een grote groep met fietsers haalden we in, zij volgden ook een deel van de route naar Rome, zullen we dan nog wel een paar keer ontmoeten.
De Duitsers weten al wie die gekken op die snelle fietsen met zware tassen zijn. Als je belt "Holländer nach Rome" is het dan al.



Kasteeltje in Schloss Burgau bij Düren daar reden we door een prachtig park.
En daarna verlieten we de Roer en gingen door het prachtige open landschap. Dit jaar staat het gewas nog op de velden, heeft net iets meer dan de kale velden die we vorig jaar in Frankrijk tegenkwamen.








Helaas was er in het dorp waar we dachten te kunnen overnachten geen gelegenheid meer, dus dan maar 20 km verder in Zülpich, waar we gelukkig terecht konden.
Na de douche en een grozes bier was alle vermoeidheid weer vergeten.
Vanavond komt Marianne nog even langs die op weg terug naar Nederland is.
Dan blijft de vraag staan van hoe het met mijn been gaat, gezien het te,po dat ik kan fietsen lijkt het mji wel in orde. Alleen de beet met de hoektand die tamelijk diep was gegaan is wat opgezet en flink paars/rood. Zegt nog niets, maar wel iets om in de gaten te houden. Het is gelukkig mooi weer en kan dus in mijn korte broek rijden, waardoor er niets tegen aan schuurt.





Location:Zülpich

1 opmerking:

  1. leuk om jullie ervaringen te lezen. en meteen al in het begin met zo'n hond geconfronteerd te worden is best wel heftig. ga deze week verder met de volgende etappes.gr.peter

    BeantwoordenVerwijderen