donderdag 26 juli 2012

24 juli, dag vijf. Andernach -Bingen, 90 km

In Andernach nog wat rond gelopen, een fraaie oude vesting met interessante oude gebouwen en een mooie oude muur met stadspoort.






















Vroeg opgestaan, omdat de hoteleigenaar naar het ziekenhuis moest. De wond van zijn been wilde niet helen. Hij was al 78 en zijn kwieke vrouw al 81 jaar en nog runden ze hun oude hotelletje.
Om 7 uur ontbeten om 8 uur op de fiets, nog wat foto's, inkopen bij de Lidl en om 9:00 uur gaan fietsen, want om 11:00 uur zou de boot uit Koblenz vertrekken.
Prachtig weer, bijna geen wind of lichte wind tegen, maar omdat de Rijn veel bochten heeft was het de ene keer mee en de andere keer tegen.
Bij de Lidl kwamen we een Nederlands echtpaar tegen, Ed en Anja uit Leeuwarden, zij gingen naar Venetië.
De route was goed te doen, lang niet zo slecht als was voorspeld.
In Koblenz aangekomen nog wat foto's genomen van de indrukwekkende beelden en mooie gebouwen.
Hier komt de Moesel bij de Rijn, deze twee waterstromen mengen zich niet snel, waardoor, maar dan moet je aan de overkant van de Rijn staan, het water twee kleuren heeft.




Moeselmonding en Koblenz op de achtergrond.



Op de brug over de Moesel.



Brug over de Moesel, waar we net vanaf zijn gekomen.






Kolosaal ruiterstandbeeld van Keizer Willem I, een replica uit de 19e eeuw.
Het originele beeld is in 1945 getroffen door een granaat.







Bijna alle andere burchten langs de Rijn, die vroeger als tolpoorten dienden, zijn in de 17e eeuw door de troepen van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV verwoest. De kastelen die er nu staan, zijn door de adelijke families en rijke industriëlen herbouwd in de tijd van de romantiek (19e eeuw).
Deze route was met de vele bochten en telkens wisselende uitzichten schitterend en een genot om te fietsen. Af en toe pauze om langs de oever van de Rijn wat te drinken of pootje te baden.
Want de boot naar Bingen ging vandaag niet maar morgen, dus dan toch maar trappen. Ging vandaag moeilijk of het nu de hondenbeet is of dat ik mijn knie overbelast heb is niet duidelijk, maar aanzetten met het linkerbeen ging niet, er zat geen kracht in, als ik lang licht getrapt had verdween de pijn en kon ik ook meer aanzetten, heuveltjes kon ik niet nemen, dat wordt nog wat in de bergen.




















Een eiland in de Rijn, daar kan je met mist goed de mist in gaan.



Soms reden we vlak langs de weg en de spoorlijn, maar meestal onderaan langs de Rijn.



Pauze langs de oever.






Sofie uit Nederland kwamen we telkens weer tegen, dan haalden we hem in, namen we pauze en was hij ons weer voorbij tot aan Bingen toe.






De Loreley, niet veel bijzonders, maar wel een interessant verhaal, de Rijn is daar wel smal, veel zandbanken en stukjes rots midden in het water met een klein stukje er boven uit, kan mij voorstellen dat er daar veel schepen de bocht uit gingen en op de rots onder water liepen.

In een Oberwesel een enorme koekoeksklok. In het openbare toilet wat water getapt, was vandaag wel nodig, 30 graden.













Kasteeltje op een eilandje bij Kaub, Pfalzgrafenstein.



Even pootje gebaad.


Vissen in de Rijn in de buurt van Bingen.

Met pijn en moeite de 90 km gehaald, morgen maar afwachten.


Location:Bingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten