zondag 12 augustus 2012

11 augustus, dag 23. Póggio alla Croce - Anghiari, 84 km

Vroeg vertrokken, voordat we gingen ontbijten het ochtend licht nog even gevangen.










De kerk tegenover het raam waar we sliepen vanuit het raam waar we sliepen.


Keuken, woonkamer en extra slaapkamer hadden we tot onze beschikking. Slecht geslapen.Te zware inspanning geweest.
Was benauwd warm en de klok van de kerk, net tegenover ons raam, hield ons uit de slaap. Elk half uur liet hij zich horen. Af en toe geritsel aan het slot en de deur, de luiken hadden we open om enigszins wind door het huis te laten gaan. De dronken buurman was op stap en kon de weg niet meer vinden.



Ochtendgloren met zicht op Florence, vanuit de eetzaal met prachtige boogramen.


Onderweg, voorzichtig naar beneden.


Toscane, olijfbomen op een rij, blauwe lucht gele aarde.


Bloemen overal, bosjes met cactussen of vijgenbomen, zomaar langs de weg.



We passeerden leuke dorpjes opgebouwd tegen de berghellingen.





Cypressen, olijven, druiven kwamen we tegen.







Verbrandde stukken grond.






Het weer veranderde, voor de foto's en het fietsen ideaal, wat meer schaduw, minder warm, vandaag was het 27 graden.








De rivier de Arno bijna zonder water. Met een oude Middeleeuwse brug.















Zwaar bleef het ook vandaag, alleen wel haalbaar. We hadden de minder zware route genomen, maar ondanks dat toch nog uren moeten klimmen, ook op het einde van de dag, gelukkig niet in het begin, dat ging rap naar beneden. Het was net als in de Ardennen, geen hoge bergen, maar wel steile bergen met pittige klimmetjes, hier duurden die klimmetjes net iets langer dan in de Ardennen. Een uur hadden we minstens nodig om de pas te halen, onderweg af en toe uitrusten. Vanmorgen optoch weer fout gereden. Stond er in het boekje 9 km autoweg, bedoelden ze dat die weg 9 km was en je moest er 500 meter oprijden en dan eraf. Alleen dat laatste stond er niet, na rotonde onder viaduct door, geen rotonde gezien en geen viaduct gezien, tot we na 9 km er achter kwamen dat het al na 500 meter moest zijn, dus vragen hoe we weer op de route konden komen, was niet moeilijk en hierdoor ook een stuk afgesneden, maar afsnijden in de bergen wil niet zeggen dat je minder hoeft te trappen, want nu was de berg weer lekker pittig en wonnen we dus geen tijd.










Naar dit stadje zijn we op weg, geen idee, dat dit plaatsje zo hoog op de berg lag. Bijzondere stokken gebruiken ze om hun terrein aan te geven.



Aangekomen in het stadje. Nog niets bijzonders te zien en dan opeens nadat we de hoek om waren gegaan keken we in een diepte met onderaan de autoweg waar het straatje op uitliep. Als dit geen 30% was. We dalen af, maar niet tot onder want stel je voor dat je weer terug moet. Gelukkig komen we op en pleintje en daar vinden we de route naar het hotel. Om de sfeer van deze stad, want daar kwamen we nu achter te schetsen. Middeleeuws, ommuurd en tegen de nelling opgebouwd, met kleine straatjes, veel hoogte verschil en heel veel kunst en antiek winkeltjes, restaurantjes.'s Avonds openluchtvoorstellingen.




















































































Location:Albergo La Meridiana Anghiari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten