zaterdag 18 augustus 2012

17 augustus, dag 29, Rome - Rome, 25 km wandelen

Toch weer vroeg wakker, maar er zat nu geen druk op om er ook vroeg uit te gaan.
De zon kwam mooi de straat in, prachtige schaduwen op de gevel aan de overkant.












Heerlijk ontbeten en rustig lopend naar de Sint Pieter. Via de Spaanse trappen, de Franse ambassade. Eigenlijk kan je hier niet verdwalen, want als je fout loopt kom je toch wel weer bij iets bijzonders uit of bij een kerk met bijzondere beschilderingen.




















Vanaf het hotel was het zeker drie kwartier lopen als het niet langer was, de10 minuten die de brochure aangaf was zeker per auto. Door het andere ritme, was de stoelgang ook weer anders geworden, je lichaam past zich helemaal aan, aan de manier van bewegen. Dus voordat we bij de SintPieter waren eerst maar even een bar opgezocht om koffie te drinken, de prijzen zijn hier wel twee en soms wel drie keer zoveel, 3 euro voor een kop koffie, terwijl we daar een paar dagen geleden nog maar 0,95 eurocent voor betaalden. Zelfs geen betere koffie.




Soms neem je een andere route En dan kom je voor verrassende uitzichten te staan, zo gingen we langs de Tiber lopen in de schaduw, weg van het verkeer en de drukte, maar wel met hele mooie uitzichten.




















Het was loeidruk bij de Sint Pieter, allemaal groepen.
Ondanks dat het zo druk was ging het toch nog heel snel. Je moest wel speciale kleren aan hebben, met een te korte broek aan kwam je niet binnen. Ook een hemd was niet toegestaan. Zonder bedekking lukte ook niet. Er werden redelijk veel mensen terug gestuurd, ook van de groep voor ons, die daar weer een hele show gingen opvoeren. Naderhand waren ze wel binnen en dat was dan een grappig gezicht. Vrouwen die een sjaal om hun middel hadden geknoopt en dan er toch nog op gewezen werden dat er nog een stukje bloot been te zien was. Oeps.




























De voeten van Petrus zijn echt helemaal afgesleten. Ze worden gekust en geaaid.
































En omdat we een dominicusgids bij ons hebben weten we nu dat dit wapen iets heel bijzonders weergeeft. De barberinipaus heeft dit wapen 9 keer af laten beelden en op elk wapen een ander vrouwenkopje laten maken. Zelfs de onderkant van het wapen is 9 keer anders. Tsja een paus die van vrouwen hield.




































De kunstschatten in de Sint Pieter zijn zo overweldigend mooi en groots en door de drukte ook veel vocht in de lucht zodat je er mooie zonnestrepen door kreeg.
Onderweg mensen gefotografeerd en gebouwen, de sfeer van Rome geprobeerd vast te leggen.




















































Buiten op het plein nog wat foto's gemaakt van de windrichtingen, de colonnade e.d.




















De kerk van de Friezen in geweest en daar een oorkonde gehaald.




























Toen het vier uur was besloten we langzaam terug te dwalen, maar voordat je het in de gaten had verdwaal je en kom je weer bij iets bijzonders uit. Je hopt van bezienswaarigheid naar bezienswaardigheid en komt dus niet snel bij je hotel uit.
De voeten voelden na afloop vast als bij deze man, maar niet zo zwart.








We kwamen ook heel wat zwervers en bedelaars tegen.




Leuke doorkijkjes, of eettentjes. Weer interessante figuren, of schaduwen op de muren, netwerk van draden, alles buiten om.
















































































En toen waren er 12 uur om. Nu de schaduw vanaf de andere kant van het gebouw tegenover het hotelraam. Alles stond scheef, wat een dag.
Uit eten en verjaardag vieren. Wat opvallend is, is dat het pas na negen uur echt druk wordt. De obers willen de buitenlandse gasten er het liefst voor negen uit hebben, vandaag deden we rustig aan en lieten ons niet opjagen, dat werd ook wel geaccepteerd.

Location:Rome, Fiume

1 opmerking:

  1. Wat genieten we van jullie prachtige foto's van Rome , wat een prachtige stad, overweldigend.

    Ook het verslag wat bij alle foto's staat is heerlijk om te lezen.

    Nog veel plezier de komende dagen groetjes hyba garthy Sandra

    BeantwoordenVerwijderen