zaterdag 18 augustus 2012

18 augustus, dag 30, Rome - Rome

De auto op de straat voor het hotel met de flinke deuk voorin heeft gereden, dacht aanvankelijk dat hij slordig geparkeerd was door een botsing, maar dat blijken veel automobilisten te doen, staan en niet meer aankomen een deuk meer of minder maakt niet uit, Italiaans dus.

De man aan de overkant was weer in het open raam, valt zeker veel te zien zo 's morgens vroeg tussen half zeven en half acht.
Toch blijven we vandaag wat langer liggen, we hebben geen haast meer, de dag komt zoals die komt en genieten van de rust. Geen thee zetten, geen spullen inpakken, gewoon luieren. Nog even het dak op om een blik op de stad te werpen. Het piepkleine zwembadje gezien, de hitte op het dak was om half acht al niet te harden, nee dit is niet onze plaats om lekker uit te blazen.










Na het heerlijke ontbijt, we missen wel het lekkere brood, maar er is voldoende ander lekkernij, de taart laten we voor wat het is, het fruit is er in voldoende mate, de thee en een paar lekker croissants, blijft toch luxe.

Dan op weg dit keer met de bus naar het Colloseum, een avontuur op zich hoe kom je er en welke bus pak je. We hadden natuurlijk bij de receptie een routebeschijving met busnummers kunnen vragen, maar dat is te eenvoudig, dus uitzoeken, kaart bestuderen, snappen wat er bedoeld wordt en wat de principes zijn. Uiteindelijk buiten aan een passagier gevraagd en bij de chauffeur nog eens gecontroleerd. Die nam ons mee en bij het Stazione Terminide wees hij ons de juiste bus aan.

Bij het Colloseum aangekomen, eerst de omgeving bekeken, daar de eerste shots gemaakt, het licht was goed dus direkt maken, niet wachten.










Koffie drinken, standaard om een uur of half elf of eerder, nu wat eerder.
Was wel even schrikken met afrekenen. 10 euro voor twee cappuchini, omdat we buiten zaten. Handige jongens.
Ze probeerden ook klanten buiten naar binnen te lokken, wat een job.









Dat het coloseum er nog staat is toch wel een wonder en zal wel veel onderhoud kosten, de scheuren zie je zitten.

We hadden een toeristenkaart gekocht, groot voordeel, want we konden zo doorlopen, er was een lange rij wachtenden voor de kassa, ik schat zeker een half uur als het niet langer was.

Prachitg gebouw mooie historie te zien, maar ook wel te beleven, als je daar zo loopt.






















































Voorbeeld van hoe de dieren werden opgetakeld van onder uit het labyrint.















Buiten gekomen na een paar uur te hebben gewaald, kwamen we langs het universiteitsgebouw van Rome, met de afbeeldingen van enkele interessante hoofdvakken.





Op weg naar de volgende kerk zagen we toch ook weer aardig verval van een stad zoals Rome. Inbraak in auto's, zwervers, bedelaars die je lastig vallen. Dat zou eigenlijk voor zo' n stad als deze niet moeten, zeker voor de bedelaars en zwervers.





















St. Pietro in Vincoli. Wat een kunstschatten weer.

Daarna door naar Santa Maria Maggiore. Deze is nog veel indrukwekkender.






















Prachtige cosmatenvloer.

























Tsja en dan mag je alleen maar naar binnen met bedekte schouders en benen, dus uiteindelijk dan toch maar een doorzichtig geval er omheen.
Eerst was ze verontwaardigd, dat ze er te "bloot" uit zag en liep weg, later kwamen ze dan toch maar terug en accepteerden ze de doek.





Daarna, de hitte van de straat was onverdragelijk, een lekker ijsje op een terras gegeten. Het ijs kwam van de ijsssalon vlak naast het hotel, restaurant. Het was Happy Hour waardoor we er maar 5 euro per persoon voor betaalden. Nog steeds duur invergelijking met o.a. Narni.

Toen Stazione Termini ingelopen, daar direkt, nu ja, na een half uur wachten gevraagd hoe de fietsen op het vliegveld te krijgen, dat was nog niet zo eenvoudig, er was geen rechte verbinding. Goed dat we het hebben gevraagd. Nu nog uitzoeken hoe we het gaan organiseren.







Tenslotte weer op het hotel aan en aldaar in de buurt genoten van een heerlijke maaltijd, de stad staat nog steeds scheef.




Location:Hotel Fiume

Geen opmerkingen:

Een reactie posten